Bobler

Vil du være med?...

At blive "bobler" i Soleng

 

En bobler er én som ønsker at blive andelshaver i Soleng fællesskabet. Det er en tid hvor du kan boble over hvor vidt du vil bo og bygge i Økosamfundet Soleng. Du gennemgår en proces hvor vi gensidigt ser hinanden an og hvor vi mærker efter om kemien passer. Du får muligheden for at mærke efter om Økosamfundet er noget for dig.


Start med at nærlæse vore vedtægter MEGET grundigt og føler du "YES" - det er lige mig, så skriv til os via vores kontaktside, så vil vi kontakte dig for et videre forløb.


Processen starter med en rundvisning af Soleng, med mulighed for at får svar på spørgsmål. Herefter synes vi det vil være en rigtig god ide, om du/i kom og var med til de ting vi laver herude, så vi lærer hinanden at kende. Hvis alle synes det er en rigtig god ide, at du/i skal være Boblere, skal i indbetale Bobler-gebyret - kontonr. får i af os. (Senest 2 mdr efter første besøg.) I vil dernæst  blive tilknyttet en kontaktfamilie, der kan hjælpe med yderligere spørgsmål.

Bobler-processen vil tage ca. 6 mdr. - alt efter hvor meget vi ses kan det evt blive længere. I den tid har I selv ansvaret for at besøge og få kontakt til alle Solengs familier, så vi kan lære hinanden at kende. I har adgang til Soleng i hele processen og er velkomne til at deltage i div. arbejds- og hyggedage inden for de 6 måneder.


Vi ser gerne at I deltager i vores fællesspisninger min. én gang i måneden (se opslag på Bobler-Facebook, som i vil blive inviteret ind i), da vi erfarer at det er fællesspisningerne, der gøre det nemmest at lære hinanden at kende. Fællesspisningerne er typisk i forbindelse med arbejdsdage. Ved deltagelse i arbejdsdage er fællesspisningen gratis. Der er også fællespisning søndage kl 17.30, hvor vi spiser sammen med egen medbragt mad. Mad i Soleng regi, er som udgangspunkt altid vegetariskt.


For at blive Bobler opkræver vi 1000,- kr. pr. voksen. Et éngangsbeløb for hele processen.

Har en bobler ikke været synlige nok, vil man udgå som bobler og få tilbuddet om at blive Soleng-ven. Er man blevet godkendt som bobler, vil denne gælde i 2 år. Herefter skal man igennem bobler-processen igen, hvis man ikke har købt en andel.


At blive godkendt som bobler, betyder at man nu kan købe en andel og være med i Soleng.


Som Bobler vil i kunne bo her nogle dage, fx. en weekend, i ferier ol. Du må gerne tage egen campingvogn eller telt med. Soleng har dog også en campingvogn man kan låne - der tillægges et lille beløb på kr 25,- pr døgn pr. person for varme, vand og el.

 Der er gratis fællesspisning på arbejdslørdage ca kl 17.30.

Arbejdslørdage er som oftest 2. lørdag i måneden.Vedr. Årsfællesmødet der ligger i første kvartal:


  • En bobler har møderet, men ingen stemmeret til fællesmøderne.
  • En andelshaver har mødepligt og stemmeret til fællesmøderne.


Opdat. 06/2022


Sønderborg og Broagerland

ligger meget idylliskt...